Gedragen door een enorm enthousiasme hebben de Mokkapioniers een blijvend kenmerk langs de Molse kanaaldijk opgericht. In de loop van de jaren is dit uitgegroeid tot een volwassen club waar sportiviteit en vriendschap op de eerste plaats komen. Een goede sfeer en een aanbod voor mensen van alle leeftijden maakt dat wij een gezonde club hebben waar het goed vertoeven is. Het is de taak van ons allen om ons uiterste best te doen zodat iedereen, zonder uitzondering, zich hier welkom voelt en blijft voelen.

"In een gezonde (groeps)geest en met een gezond lichaam sporten in een zuivere natuur". Zo zouden we onze doelstellingen filosofisch kunnen samenvatten. Eerbied en zorg voor de prachtige, maar dikwijls bedreigde natuur langs beken en rivieren staan daarbij hoog in het vaandel. In een sfeer van vriendschap, gedragen door vertrouwen en verantwoordelijkheid, geldt de overwinning op jezelf als belangrijkste doel. Zo kunnen alle leden zich sportief uitleven en zich verder bekwamen in de kano- of kajaksport.

Trainingen aan het clublokaal

De kajakpolospelers oefenen op woensdag- en zaterdagavond vanaf zes uur. Zij beginnen reeds in maart, en eindigen eind oktober.

Vanaf half mei tot einde oktober varen we elke zaterdagavond vanaf zeven uur met de lange of korte boot. Allerlei roeitechnieken worden aangeleerd waaronder de spectaculaire "Eskimorol"
Voor toeschouwers is de kantine geopend.
In de winter zijn er enkele Die hards die elke woensdag en zaterdag om 19u gaan varen. Het motto is "als we door het ijs kunnen, kunnen we varen." Je zit trouwens niet in het water, maar in je boot. Moest je goesting krijgen, je weet waar je moet zijn..
Om opgenomen te kunnen worden in dit regelmatigheidskriterium MOET HET VAARJOURNAAL EIGENHANDIG WORDEN INGEVULD!!!

 

Zwembadtrainingen

Meerdere avonden in de winterperiode, telkens op zondag. Voor onze leden is de training gratis. Het is een ideale gelegenheid om het eskimorollen te oefenen.
Ook de kajakpolospelers houden aangepaste trainingen in het zwembad. De modaliteiten worden per seizoen meegedeeld.

 

Recreatieve dag- en weekenduitstappen

Rustige kano- of kajaktochten over kabbelende Vlaamse rivieren of Hollandse plassen. Genietend van de natuur. Elk jaar is er "de canadezentocht" waar we met de kano een 2- daagse maken op de Semois.
Voor wie al een stukje kan varen organiseren we eerste kennismakingen met wildwater op de Ourthe, Salm e.d. … (klasse I en II) en straffere peddelaars bevaren de boven-Lesse, Rur, Hoegne…..
2 keer per jaar houden we een jeugd- en beginners stage in Frankrijk. (Arras en Sault Brenaz) .
Voor adrenalineverslaafden zijn er meerdaagsen waar zij rivieren van klasse IV of meer bedwingen. (Oostenrijk, Corsica, Frankrijk) .

Regelmatigheidscriterium.

Om de deelname aan activiteiten te stimuleren worden jaarlijks enkele prijsjes uitgereikt in drie categorieën:

  • De senior (m/v) met de langste geroeide afstand
  • De junior (m/v) met de langste geroeide afstand
  • De actiefste kenteraar (m/v) krijgt de trofee "De natte handdoek".

Prestaties die in aanmerking komen: 

  • De werkelijke afstand in km van alle tochten ingericht door MoKKa.
  • Alle zaterdagtrainingen en woensdagtraningen, 2km/training.
  • Alle tochten of wedstrijden ingericht door het NKV en waarvan men een stempel heeft in het logboekje. De stempels worden door de organiserende club afgeleverd. Logboekjes van het NKV worden verdeeld door de penningmeester.
  • Polowedstrijden en tornooien, 2 km per wedstrijd.
  • Brandingvaren geldt voor 4 km per uitstap.
  • De gevaren afstand van biathlons en aanverwante wedstrijden
Onze sponsors

© 2016, website powered by Twizzit.com