Een kruising tussen waterpolo, rugby en kajak, dat is kajakpolo. Een wedstrijd duurt 2 keer 10 minuten en wordt gespeeld tussen 2 teams van 5 spelers. Scoren doe je in een doelkader dat 2 meter boven het water hangt en door de keeper verdedigd wordt met een peddel die hij/zij in de lucht houdt.

Kajakpolo in 5 regels:

  1. Een tegenstander die de bal heeft mag je omduwen. Dat betekent daarom niet dat er veel gezwommen wordt in een kajakpolowedstrijd, want door te eskimoteren (een techniek waarmee je de kajak terug rechtdraait) kom je heel snel terug boven water.
  2. De wedstrijd begint met een sprint naar de bal die door de scheidsrechter in het midden van het speelveld gesmeten wordt. Twee spelers varen dan zo snel mogelijk naar de bal toe wat tot spectaculaire beelden kan leiden.
  3. Verdedigers mag je wegvaren om dichter bij het doel te raken, dit lukt het best door met de top van je kajak onder een andere kajak te duiken.
  4. De bal wordt rondgepast met de hand, maar mag onderschept worden met de peddel, zolang die niet binnen handbereik komt.
  5. Een team heeft 60 seconden de tijd om een doelpoging te wagen, anders gaat de bal naar de tegenstander. Dit zorgt ervoor dat kajakpolo een heel snelle en intensieve sport is.

Kajakdiscipline waarmee je zonder problemen een snelstromende rivier kan afdalen. De moeilijkheidsgraad loopt van klasse I (Nete) tot klasse VI of onbevaarbaar. (Alpijnse stortbeek). De uitrusting en de boot moeten aangepast zijn aan de avontuurlijke omstandigheden, want het is een echte adrenaline-sport!

Onderverdeling in:

  • Slalom: Op stromend water een parcours, aangegeven met rood/witte en groen/witte poortjes, zo snel mogelijk zonder strafpunten afvaren.
  • Afdaling: Een riviertraject (soms zo snel mogelijk) afvaren.
  • Freestyle: In een golf zo veel mogelijk “moves” (cartwheels, salto's…) maken. Ook hierin worden wedstrijden gehouden
  • Raften: een riviertraject in een raft afvaren. Er worden ook raft-wedstrijden gevaren. 

Toervaren is als een fiets- of wandeltocht maar dan op het water met een kajak of kano.  Via kanalen, waterlopen, meren ontdek je de omgeving en natuur vanuit een ander perspectief.  

Jaarlijks organiseren tal van clubs in binnen- en buitenland ‘toertochten’ om zo hun favoriete plekjes te tonen aan medevaarders.

Competitief ingestelde roeiers kunnen, gebruik makend van verschillende clubboten, deelnemen aan de kajakpolowedstrijden. De kajakpoloteams nemen deel aan gemiddeld tien officiële en vriendschappelijke tornooien.

Er zijn 4 ploegen in verschillende reeksen, onze eerste ploeg speelt zelfs in 1ste klas. In onze derde ploeg spelen leeftijden van 13 tot 56 jaar.  Voor iedereen is er wel een plaatsje..

Onze sponsors

© 2016, website powered by Twizzit.com