Blog

Ga terug naar al de posts.

Tocht Anseremme- Beez 22 mei 2016

Zondag morgen, zeer vroeg, na eindelijk een nachtje slaap na de recente gebeurtenissen, opgestaan en als een zombie de ochtendrituelen doorlopen.
Mijn geel monster (menne zeekajak) was reeds geladen de avond ervoor, om tijd te sparen en mijn kussen daardoor zolang mogelijk te kunnen knuffelen. Maar goed , toch is’t vroeg.. Vertrokken en naar MOKKA, voor de meet-up met Jozef en Cis om naar Beez te vertrekken. Onderweg kwam ik Cis tegen me zenne velo, en dacht damn, dien moet ook courage hebben? Dus, aan de club boten overladen op Jozef zijn jeep en aansluitend vertrek, voor een rit van 2 uur. Cis heeft daar nie veel van meegemaakt.. Ma goe, aangekomen en inschrijven en kajaks overladen. Nog eens de efficientie gezien van sommige mensen (he Cis ;-) ) dan briefing en vertrek naar Anseremme. Daar aangekomen afladen, laden materiaal en vertrek. Zo simpel zou het kunnen zijn maar helaas. Mokka lag al een redelijk tijdje in de Lesse…
Na een tijdje dan toch nog vertrek, waar we tegemoetgekomen werden door een politievaartuig, dat onze begeleiding bleek te zijn.. Fijn ! Golfkes ?
De tocht zelf was zeer mooi, en we werden 7 sluizen “versast”. Fijn aangezien dat in ons vooruitstrevend land niet echt gebruikelijk is. Wel waren we er niet rouwig om aangezien we niet ons materiaal moesten overdragen. het sassen nam echter wel wat tijd in beslag. Vooral de laatste sluis was traag .. ZEER traag … Tussen de sluizen deden we ons eigen tempo. Ook aangenaam verrast door ene met zijne eigenbouw kajak/drakenboot. Die mens moet wel afgezien hebben! Heeft het wel gehaald.? Ikzelf heb me ene keer ferm laten gaan en tegen een hoog tempo de 5 km afgelapt. Kreeg er ene op mijne golf dien dacht te profiteren, maar na 3Km ff doen overpakken … De andere stukken dan weer wa trager, we moesten toch wachten aan de sluizen ;)

Ook hebben we moeten vaststellen dat, als er een bal in het zichtveld van de doosnee MOKKA vaarder komt er rare dingen gebeuren. Ik mijn skills als spotter (bal tracken) en Cis daarna als Polospeler. Menig mens die dit schouwspel aanschouwde zal toch raar moeten denken hebben daarna. 38 Km aflappen en dan nog wat me ne bal liggen gooien enz ? De eerste gevonden bal was al doorweekt, Cis probeerde zich in een sluis er van te ontdoen, maar na afloop van de tocht kregen we hem opnieuw aangeboden. Een toeschouwer heeft em meegebracht. De tweede bal was een fonkelnieuw exemplaar met de Belgische driekleur.. EK koorts ?

Na afloop (ik was vrij blij dat we er waren want ik voelde alles redelijk goed ondertussen) zijn we uit het water gekomen, de boten opgeladen en gaan genieten van een lekkere spaghetti. Het was onder het motto : als ge nie meer wil hebben, er is nog eh ! De rit terug ? Daar heb ikzelf niet veel van meegemaakt…
Thuisgekomen, na deze lange dag die me zeer goed gedaan heeft, een douche en direct platte modus. De tweede nacht goed geslapen !

Ten laatste wou ik nog even iets kwijt…
Ik zou graag iedereen bedanken voor de vele blijken van medeleven in deze, voor mij , zware periode… Elke blijk van medeleven, elk gebaar hoe klein ook, is een lichtpuntje in deze donkere tijd.
Bedankt !
“Den Dave”

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.