Blog

Ga terug naar al de posts.

Canadezentocht 2016 dec 11-12

Eindelijk, lang naar uit gekeken, Canadezentocht !!!
maar, het wil maar niet regenen. De Semois (met een i en niet y ) heeft een te lage waterstand.
Dan maar een alternatief.
Vrijdag avond vertrokken aan het clublokaal met 6 avonturiers voor een tocht Mol -Lommel -Dommel - ?????????
Om 19u vertrek in Mol aan het lokaal. 3 sassen en ongeveer 15km te gaan om aan het clublokaal van de Lommelse kajakclub te geraken.
Gelukkig was Bart K. zo vriendelijk om onze bagage met de auto tot in Lommel te brengen, niet echt Canadezetocht waardig maar toch ferm handig met die 3 sassen voor de boeg (letterlijk haha).
Gelukkig waren de sasseniers ons goed gezind en hebben ze onze boten, zonder ons, naar boven geschud zoals zij dat noemen. Van waar dat 'schudden' komt is mij een raadsel maar het spaarde ons wel flink sleurwerk. Dank u gasten.
Eerste cafe in zicht, na sas 1 is de blauwe kei, alleen gesloten ......
Dan maar verder en de bunkers tellen. Elke bunker is een drankje, en er staan er nogal een paar.
Aangekomen in Lommel onze miniBBQ boven gehaald en een heerlijke steak met wat groentjes in een stuk Turks brood gestopt. Heerlijk.
Lekker eten, goed gelachen en gedronken .... facebookberichtjes schrijven mag ik de volgende keer wel niet meer doen, stonden blijkbaar nogal wat spellingsfouten in :).
Dan ,de slaapzak in voor een goede nachtrust, want de tocht is nog lang.
Een stevig ontbijt en rond 10u zijn we, nu wel gepakt en gezakt, op weg richting Dommel.
Nog eens gestopt aan het haventje 'de Meerpaal' om de dorst wat te lessen zijn we enkele uren later aan de overstap kanaal - Dommel.
Eentje heft zijn voet niet hoog genoeg bij het uitstappen en kan alzo de diepte van het kanaal peilen. Valt reuze mee, tot net onder ... waar het koud aanvoelt :)
Gelukkig hebben de vorige edities geleerd dat je reserve kleren moet bij hebben.
Alle boten en gerief op de Dommel gedragen en zonder ongelukken allemaal in de boten geraakt. Vanaf dan gaat het vlotter. Ook de waterstand van de Dommel is aan de lagen kant maar het lukt nog net.
Plezier alom, onze doelstelling om in Valkenswaard te geraken lukt wel niet. Het stuk op het kanaal heeft te lang geduurd.
Op de weersvoorspelling hadden we gezien dat het gedurende de nacht heel hard ging regenen. Dus onder een shelter slapen was niet echt een optie, zeker als er alternatieven zijn. Taverne 'De Zwaluw' was zo vriendelijk ons toe te laten om ge slapen onder de partytent langs de Dommel.
Een nadeel, we konden hier geen vuurtje maken, dan maar op restaurant. Luxe canadezentocht noemt dat :).
We waren wel moe, en in het warme restaurtant kreeg de ene na de andere zijn klopke. Rond 11u zat iedereen al in zijn slaapzak.
Met 3 in de partytent (was niet meer plaats), Dave in zijn tentje en Koen en Pieter onder de bank met zeil over.
De aangekondigde regen is gekomen en Pieter werd om 3u getrakteerd op een gratis douche.
De pastoor vond het nodig om met zijn kerkklokken elk half uur te laten weten hoe laat het was dus van slapen is er niet veel in huis gekomen.
Al goed, zondag verder gevaren en genoten van de prachtige omgeving van de Dommel. Voorbij Valkenswaard, de standaard uitstap, werd het zo mogelijk nog mooier.
Net na de middag onze erwtensoep met rookworst, varkenspoot en nog van alles opgegeten. Dat stevig soepke deed deugd, hopelijk kunnen onze inktvisringen hier morgen ook nog mee lachen :)
Uiteindelijk rond 15u aangekomen in Waalre en onze ophaaldienst, Bart en Stinus, gebeld om ons te komen halen.
Al bij al was deze luxe canadezentocht een prachtig geslaagd alternatief voor de Semois. We kunnen gaan rusten, .... maar eerst heerlijk weken in een warm bad.


 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.