Blog

Ga terug naar al de posts.

Wildwater varen op de Aisne 2/10/2019

De week er voor was er tot 30 cm sneeuw gevallen.

Deze sneeuw ontdooide en het regende gelijktijdig wat een leuke piek gaf op het waterniveau.

Als eerst een goede keuze overwegen. Zo kwamen we op het idee de Aisne met een waterstand van 60cm.

De Aisne is een zeer mooie beek met weinig moeilijkheden of onvoorziene stromingen.

Omgevallen bomen waren er wel heel veel door de bevers. Deze bevers hadden op veel plaatsen aan de bomen geknabbeld. Dit was wel een mooi zicht, zo had hij ook een dam (nest) gebouwd waar je langs komt tijdens het varen.

Op 1 plaats was er ook jammer genoeg een prikkeldraad over de beek gespannen.

Het keerwater is meestal redelijk klein achter een boom of hier en daar wat groter aan een bocht.

Er waren twee watervallen. Deze zijn te doen, ook voor beginners, ongeveer 80 cm hoogteverschil.

De beek loopt door de groene natuur en heeft zeer mooie vergezichten.  Je passeert ook een paar heel mooie dorpen. Op een gegeven moment vaar je in een aantal S bochten zodat je je voorliggers kan zien varen 2 bochten verder, dit was ook een uniek beeld.

De plaats van uitstap is net voor een brug. Deze was door onszelf gemarkeerd door een geel vestje. Op de uitstap plaats was een klein keerwater wat maar door 1 persoon tegelijk kan gebruikt worden, even op letten dus ????.

Nadien een lekkere pint op een hoog uitzichtpunt op de terugweg.

De Aisne is zeker aan te bevelen voor iedereen die eens graag kennis wil maken met wildwater. De basis van het wildwatervaren is hier wel nodig. Een spectaculair avontuur verzekerd met veel waterpret. Teambuilding, gericht elkaar helpen waar het kan, is een must voor iedereen. Zo kom je tot een spetterende daguitstap.

Ik kajak nu een half jaar en met zeer veel plezier maak ik kennis met alle vlakken van het kajakken. Net zoals iedereen eerst een beetje techniek leren hoe in en uitstappen enz. Daarna wat kajakpolo leren. En zo kwamen we op het geweldige idee om wildwater te gaan varen. Als eerste gingen we 3 dagen wildwater varen in Hohe Limburg te Duitsland. Deze was zo super leuk dat ik al snel een echte rivier mee ging afvaren. Deze rivier was de midden  hoegnje en was ook super leuk. Jammer genoeg was hier mijn peddel blijven steken tussen 2 stenen en liep ik een kwetsuur op. Hierdoor kreeg ik wel wat schrik op de volgende rivier afvaart. En heb ik dus enorm gekeken naar veiligheid. Ik heb genoten van de natuur en het team. Maar was toch bang voor een nieuwe kwetsuur. Deze zijn gelukkig voor iedereen weg gebleven. Toen ik uitstapte uit de boot aan het einde van de afvaart kwamen de emoties heel hoog. Onderweg had ik enkele vragen in mijn gedachten die mij door het ongeval bezighielden: Waarom doe ik dit? Is het dit wat ik wil?

Het is een kik,
vertrouwen in je team,
een met de natuur,
de gevaren leren zien,
de juiste beslissing nemen hoe je een probleem op de rivier gaat voorkomen,
grenzen verleggen,

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.