Blog

Ga terug naar al de posts.

Sault Brenaz 14-17 mei 2015

Een wildwaterpiste ten oosten van Lyon had mij in 2014 aangenaam verrast. Mijn enthousiasme heeft blijkbaar bij een aantal mensen oude herinneringen losgeweekt en anderen duidelijk nieuwsgierig gemaakt. Op woensdag 13 mei 2015 staan 18 sportievelingen klaar om naar het zuiden te trekken. Enkele problemen met de huurwagen konden de pret niet bederven en na de lange rit zijn we rond 24u ter plaatsen. Dag 1; schitterend weer en onmiddellijk bij het openen van de piste algemene verkenning met de beginners. Een korte introductie van de technieken van het ww varen op het rustig gedeelte. Daarna proberen op het wat moeilijkere deel en al snel de vraag om gans de piste te mogen varen. Dat is de mentaliteit van onze mensen. Oké er waren wat zwempartijen maar globaal stonden we er versteld van hoe snel de beginners het behoorlijk onder de knie hadden. s Avond in groep een heerlijke BBQ met de nodige drank en een eerste toffe dag zat er al op.

Dag 2; de Franse weersvoorspellingen zijn juist, temperatuur is met 10° gezakt en fikse regenbuien plonsen neer. De die-hards zijn echter niet te ontmoedigen, nat worden we toch. Alle technieken worden wat bijgeschaafd en hier en daar wordt al fiks in de golfjes gespeeld. Avondeten met een grote stapel pizzas en dag twee was ondanks het weer, weer een succes op het water of in het dorpscafé.

Dag 3; de zon is terug, de temperatuur een stuk beter en iedereen terug het water op. Gasten die woensdag voor het eerst van het wildwater proeven, spelen vandaag als ervaren jongens in de golfjes. Naarmate de dag vordert worden de uitdagingen groter. Uiteindelijk wordt de toplino duo bovengehaald wat  het nodige plezier geeft ook voor hen die niet zo kloek waren op het wilde gedeelte. En dan de grand final : met het grootste deel van de groep een race van boven tot beneden met een groepsstart.  Moet voor de andere pistegebruikers een angstig schouwspel geweest zijn, vermits op gans het traject iedereen de piste onmiddellijk vrij maakte. Een spectaculaire afsluiter van een super geslaagd weekend. Hopelijk kunnen we hier een vaste uitstap van maken.

 

Marc


 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Kik Boxing

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.

 • Lorem Ipsum
  Spinning

  Lorem ipsum dolor
  sit amet, consectetuer.