Blog

1ste Manche kajakpolo te Mol

Ook dit jaar mogen we weer de 1ste Manche kajakpolo organiseren. Omdat het de 2de keer is was het opstellen dit jaar een stuk eenvoudiger.
Ook hadden we weer veel helpers waardoor het opstellen zeer vlot ging.
De dag zelf is prima verlopen. In het begin hier en daar een klein probleempje maar dat werd snel opgelost.
Het weer was ook prima, kouder dan vorig jaar maar de ganse manche droog gebleven.
spijtig dat het net na de manche begon te regenen. Alles nat, dus dat was weer meer werk voor de opkuis.
Ik dank dat alle ploegen zeer tevreden waren over de lokatie. Het is dan ook een prachtige plaats om zoiets te organiseren.
Onze ploegen hebben goed gepresteerd. De 1ste ploeg heeft alles gewonnen, de 2de ploeg staat nu op een mooie 5de plaats, de derde ploeg en mokkadam hebben zich goed geamuseerd. Iedereen content dus.
Dank zij de vele helpers en hun inzet was alles ook in geen tijd opgeruimd.
Na het opruimen nog een pintje en spagh...

Tocht naar Neerpelt 2016-04-02

Pas donderdag beslist, maar op de laatste moment nog 4 man bij elkaar gekregen.
In de club in Neerpelt was het marathon lijnvaart. Niet dat wij ambitie hebben om mee te doen maar een excuus om naar ginder te varen was het wel.
Dave, Bart, Jos en ik vertrekken tegen de middag volle moed richting Neerpelt.
Goed voor 20 km vaar plezier. Aan de club in Lommel onze eerste stop, het was dan ook al flink de middag gepasseerd dus onze boterhammen hier maar opeten. Aan de club lagen 2 drakenboten. Hier kan je met 10 man in !! Dat bracht ons op het idee om deze te vragen voor 150 jaar kanaal. De club was niet open, daarom zijn we in de taverne er naast maar iets gaan drinken. 2 leffe's later verder gevaren tot aan de jachting van Lommel. Das niet ver maar Bart kent hier iemand, dus ook hier maar even gestopt. Daarna het laatste stuk tot in Neerpelt, ondertussen was Rob, iemand van Neerpelt die wist dat we onderweg waren, ons al komen zoeken. Maar geen nood, nog een l...

Winterterras 2016

Het was koud, regen, slecht weer, de weken voor het winterterras.
Maar nee hoor. Niet de dag zelf !!!
Koud ja, is ook winter, maar de regen heeft gewacht tot het feest gedaanwas.
Die mannen zijn zich goed aan het amuseren, moet die daarboven gedacht hebben.
En niks was minder waar.
FEEEEEEEEEEEEEESTJEEEEEE !!!! was het op de Mokka.

Vrijdag morgen nog niet weten hoe het podium er moet gaan uitzien.
Nog mee niks klaar, helemaal op zijn Mokka's dus.
Stressmomentje voor de toekomstige voorzitter.
Maar dankzij firma Tielen en JN-sound is dit zeker en vast nog in orde gekomen.
Prachtig podium, prachtige setting, zo met het terras tussen het podium en het lokaal, een geweldige lichshow, prima geluid en een goei groep.

Purple Haze, het groepke van de Marc (sax), was in vorm.
Ze hadden wat schrik van de kou, maar zoals beloofd hadden we voor verwarming gezorgd :). Het duurde dan ook niet lang of de sf...

Wildwater week Frankrijk, Verdonkloof, 21-29

Jaarlijks doet MoKKa (Molse Kano en Kajak Club) een wildwaterweek.  Zo zijn we al in Corsica, Oostenrijk, … geweest.  Dit jaar stonden de 'Seealpen' , de Alpen in het zuiden van Frankrijk, op het programma.  Met als hoofddoel  'le gorges de Verdon'.  Bij menig wildwater kajakker een droom.

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden van Frankrijk. Het is na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa,  door de rivier 'de Verdon' over een lengte van 25 km uitgesleten.

Enkele dagen voor het vertrek,  krijgen we bevestiging dat er 15m³/sec water gelost wordt.  Het water komt immers uit 'le Barrage de Chaudanne'.  Onze plannen om, wegens te weinig water op de andere rivieren in de regio, uit te wijken worden onmiddellijk opgeborgen.&n...

Sault Brenaz 14-17 mei 2015

Een wildwaterpiste ten oosten van Lyon had mij in 2014 aangenaam verrast. Mijn enthousiasme heeft blijkbaar bij een aantal mensen oude herinneringen losgeweekt en anderen duidelijk nieuwsgierig gemaakt. Op woensdag 13 mei 2015 staan 18 sportievelingen klaar om naar het zuiden te trekken. Enkele problemen met de huurwagen konden de pret niet bederven en na de lange rit zijn we rond 24u ter plaatsen. Dag 1; schitterend weer en onmiddellijk bij het openen van de piste algemene verkenning met de beginners. Een korte introductie van de technieken van het ww varen op het rustig gedeelte. Daarna proberen op het wat moeilijkere deel en al snel de vraag om gans de piste te mogen varen. Dat is de mentaliteit van onze mensen. Oké er waren wat zwempartijen maar globaal stonden we er versteld van hoe snel de ...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!