Blog

Ne keer naar zee, ongepland? Moet kunnen ?

Ongepland ? Misschien het varen zelf, maar ik had een afspraak in Diksmuide om een schip te gaan bekijken (ik wil namelijk op een schip gaan wonen)  Ergens in de week had ik aan de Cis dat laten weten, dat ik sowieso ook eens door zou rijden naar de zee zelf.. Hij antwoordde dan ineens ook , gade dan wa varen ook ? Puik plan dacht ik en ja, dat zou wel eens kunnen gebeuren dan ?  De dagen verstreken en eigenlijk werd er niks meer over gezegd, tot woensdag op de training. Bij het uitvoeren van het deel sfeer en gezelligheid sprak Cis me aan : zeg, morgen heb ik dus niks te doen, hoe zit da me de zee en wa gaan we doen ? Lange of korte ? Bij ons vertoefde de Tom en die zei ineens, hey , dan wil ik wel mee als gele me de korte gaat dus die beslissing was al snel gemaakt.. één probleem, ikzelf heb geen dakdrager meer zitten. De Cis heeft dan zijne auto beschikbaar gesteld, dus dat was ook ineens geregeld !&...

Canadezentocht 2016 dec 11-12

Eindelijk, lang naar uit gekeken, Canadezentocht !!!
maar, het wil maar niet regenen. De Semois (met een i en niet y ) heeft een te lage waterstand.
Dan maar een alternatief.
Vrijdag avond vertrokken aan het clublokaal met 6 avonturiers voor een tocht Mol -Lommel -Dommel - ?????????
Om 19u vertrek in Mol aan het lokaal. 3 sassen en ongeveer 15km te gaan om aan het clublokaal van de Lommelse kajakclub te geraken.
Gelukkig was Bart K. zo vriendelijk om onze bagage met de auto tot in Lommel te brengen, niet echt Canadezetocht waardig maar toch ferm handig met die 3 sassen voor de boeg (letterlijk haha).
Gelukkig waren de sasseniers ons goed gezind en hebben ze onze boten, zonder ons, naar boven geschud zoals zij dat noemen. Van waar dat 'schudden' komt is mij een raadsel maar het spaarde ons wel flink sleurwerk. Dank u gasten.
Eerste cafe in zicht, na sas 1 is de blauwe kei, alleen gesloten ......
Dan maar verder en de bunkers tellen. ...

familie dag

Een stralende zon , heerlijke temperatuur alles aanwezig voor een toffe en spannende mokka namiddag .
Aangekomen was de lage opkomst van leden een tegenvaller, doch zou dit de pret niet bederven en zouden we er zeker voor gaan .
Ingedeeld in twee groepen door de spelleiding frank en cis konden we van start gaan ;
Blijkbaar is het op mokka allemaal niet zo koosjer en werd er een moord gepleegd ...
De ongelukkige .... onze GUY .... Wie ,Waar ,Waarmee en Waarom .
Allen goedlachs gaan we deze uitdaging aan om via de te verdienen tips achter de harde waarheid te komen ..
Eerste opdracht en we gaan al direct te water , allez ja t eigenlijk de bedoeling om niet te water te gaan , twee kerels roeien en twee personen balanceren op een houten balk die de twee kajaks verbinden , wat ons niet werd verteld was dat we mochten plaats nemen achter onze peddelaars ,wat er dus voor zorgden dat we al héél gauw te water gingen en dat ons deed schaterlachen , geen pla...

Wildwaterweek 2016

Wat vooraf ging

Wat ooit begon met als een uitstap met 2 (Erwin & ik) naar de Alpen is de laatste jaren uitgegroeid tot een heuse Mokka wildwaterweek, aangevuld met een kleine Gentse delegatie.(Piet & Hans)
De bedoeling is het varen op rivieren van de klasse III en IV met eventueel een enkele uitschieter tot klasse V wat voor ons ook tot de mogelijkheden behoort op voorwaarde dat de waterstanden laag genoeg zijn
De voorgaande jaren werd er zo al gevaren in Corsica, Oostenrijk en de Franse Alpen met vorig jaar als hoogtepunt de bevaring van de Verdon kloof, dit jaar viel de keuze op Piëmonte Italië.
Daar gingen we de Sesia en enkele van haar zijrivieren bedwingen.
Gedurende zowat heel het voorjaar waren de waterstanden daar laag, om dan één week op voorhand pijlsnel de hoogte in te schieten.
Even sloeg de twijfel toe zouden de waterstanden niet te hoog zijn voor ons en moesten we niet uitwijken naar de Pyreneeën.
De volgende dagen we...

Tocht Anseremme- Beez 22 mei 2016

Zondag morgen, zeer vroeg, na eindelijk een nachtje slaap na de recente gebeurtenissen, opgestaan en als een zombie de ochtendrituelen doorlopen.
Mijn geel monster (menne zeekajak) was reeds geladen de avond ervoor, om tijd te sparen en mijn kussen daardoor zolang mogelijk te kunnen knuffelen. Maar goed , toch is’t vroeg.. Vertrokken en naar MOKKA, voor de meet-up met Jozef en Cis om naar Beez te vertrekken. Onderweg kwam ik Cis tegen me zenne velo, en dacht damn, dien moet ook courage hebben? Dus, aan de club boten overladen op Jozef zijn jeep en aansluitend vertrek, voor een rit van 2 uur. Cis heeft daar nie veel van meegemaakt.. Ma goe, aangekomen en inschrijven en kajaks overladen. Nog eens de efficientie gezien van sommige mensen (he Cis ;-) ) dan briefing en vertrek naar Anseremme. Daar aangekomen afladen, laden materiaal en vertrek. Zo simpel zou het kunnen zijn maar helaas. Mokka lag al een redelijk tijdje in de Lesse…
Na een tijdje dan toch nog vertrek...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!