Blog

Zweden 2017

Ergens in Juni ontsprong , in het hoofd van de Pieter, het idee om eens te gaan varen in Zweden, ergens in een ver gehucht in de buurt van een gehucht Sankt Anna, meer bepaald in Tyrislot.



 Enkele woorden die ontsproten uit zijn mond later, en het idee begon vastere vorm aan te nemen en al snel waren enkele mensen bereid de verre tocht te maken per auto, om dan een dagje of 5-6-7 te gaan peddelen op de mooie wateren van zweden.. Aldus geschiedde !



 



 Tekenden present : Pieter, Guy, Cis, Evy  , Mark en Julie , den Dave en Maxim. 



De Guy  stelde zijn camionette ter beschikking om de rit te maken, afspraken werden gemaakt  en materiaal aangekocht en verzameld. We zouden een deel kajaks meenemen van hieruit ..



De dag brak aan, en omdat velen nog moesten werken werd er beslist s’avonds te vertrekken.  Cis zijn klok had een kleine sprong gepakt ...

Tocht Anseremme- Beez 22 mei 2016

Zondag morgen, zeer vroeg, na eindelijk een nachtje slaap na de recente gebeurtenissen, opgestaan en als een zombie de ochtendrituelen doorlopen.
Mijn geel monster (menne zeekajak) was reeds geladen de avond ervoor, om tijd te sparen en mijn kussen daardoor zolang mogelijk te kunnen knuffelen. Maar goed , toch is’t vroeg.. Vertrokken en naar MOKKA, voor de meet-up met Jozef en Cis om naar Beez te vertrekken. Onderweg kwam ik Cis tegen me zenne velo, en dacht damn, dien moet ook courage hebben? Dus, aan de club boten overladen op Jozef zijn jeep en aansluitend vertrek, voor een rit van 2 uur. Cis heeft daar nie veel van meegemaakt.. Ma goe, aangekomen en inschrijven en kajaks overladen. Nog eens de efficientie gezien van sommige mensen (he Cis ;-) ) dan briefing en vertrek naar Anseremme. Daar aangekomen afladen, laden materiaal en vertrek. Zo simpel zou het kunnen zijn maar helaas. Mokka lag al een redelijk tijdje in de Lesse…
Na een tijdje dan toch nog vertrek...

Tocht naar Neerpelt 2016-04-02

Pas donderdag beslist, maar op de laatste moment nog 4 man bij elkaar gekregen.
In de club in Neerpelt was het marathon lijnvaart. Niet dat wij ambitie hebben om mee te doen maar een excuus om naar ginder te varen was het wel.
Dave, Bart, Jos en ik vertrekken tegen de middag volle moed richting Neerpelt.
Goed voor 20 km vaar plezier. Aan de club in Lommel onze eerste stop, het was dan ook al flink de middag gepasseerd dus onze boterhammen hier maar opeten. Aan de club lagen 2 drakenboten. Hier kan je met 10 man in !! Dat bracht ons op het idee om deze te vragen voor 150 jaar kanaal. De club was niet open, daarom zijn we in de taverne er naast maar iets gaan drinken. 2 leffe's later verder gevaren tot aan de jachting van Lommel. Das niet ver maar Bart kent hier iemand, dus ook hier maar even gestopt. Daarna het laatste stuk tot in Neerpelt, ondertussen was Rob, iemand van Neerpelt die wist dat we onderweg waren, ons al komen zoeken. Maar geen nood, nog een l...

Irrler Wasserfälle 2015-03-08

De laatste wildwater uitstap van dit seizoen. In de Ardennen geen water, dan maar naar de Irrler Wasserfälle. 225km rijden voor 600m te varen. Frank, Marc, Tomn Louis, Harry en Cis waren gek genoeg om die afstand te rijden.

Natuurlijk hebben we die 600m wel meer dan 1 keer gedaan. 600m varen en dan bootje op de schouder en terug naar boven.

68cm water, was ook al geen top niveau. Maar we hebben ons toch weer goed geamuseerd. En je hebt blijkbaar geen hoge waterstand nodig om een probleempje te kennen. 2 streepjes zijn er verdiend. We mogen terug een blad gaan ophangen voor de handdoek van 2015 !!!

foto's heb ik niet maar voor een filmpje kijk je hier

Canadezentocht 2014


29 november 8u.
8 man vertrekken richting Boullon voor de jaarlijkse canadezentocht.
Vorig jaar is deze niet kunnen doorgaan wegens te veel water, nu waren we een beetje ongerust of er genoeg water was.
Rond de middag aangekomen en aangenaam verrast, de waterstand was ideaal.
Vlug een auto naar de aankomstplaats in Alle gezet en klaar om te vertrekken.
Eens vertrokken hadden we, Marc en ik, vlug door dat de anderen de boten geladen hadden. De onze lag duidelijk dieper in het water :), of was dit door de voorraad rode blikjes.
De Semois, een rivier met een prachtige natuur. Veel zeer zeldzame vogels gezien.
Vooral het ijsvogeltje was prominent aanwezig.
Genieten, is het juiste woord. Prachtig weer, leuke beek en tof gezelschap.
rond 16u een kampeerplek gevonden en een gezellig kampvuur gemaakt.
Tjen had een goei stevig soepke gemaakt die bij allen deugd deed.
daarna de spaghetti van Guy, en we konden er helemaal tegen.
Niets kan hier ...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!