Blog

Wildwaterweek 2016

Wat vooraf ging

Wat ooit begon met als een uitstap met 2 (Erwin & ik) naar de Alpen is de laatste jaren uitgegroeid tot een heuse Mokka wildwaterweek, aangevuld met een kleine Gentse delegatie.(Piet & Hans)
De bedoeling is het varen op rivieren van de klasse III en IV met eventueel een enkele uitschieter tot klasse V wat voor ons ook tot de mogelijkheden behoort op voorwaarde dat de waterstanden laag genoeg zijn
De voorgaande jaren werd er zo al gevaren in Corsica, Oostenrijk en de Franse Alpen met vorig jaar als hoogtepunt de bevaring van de Verdon kloof, dit jaar viel de keuze op Piëmonte Italië.
Daar gingen we de Sesia en enkele van haar zijrivieren bedwingen.
Gedurende zowat heel het voorjaar waren de waterstanden daar laag, om dan één week op voorhand pijlsnel de hoogte in te schieten.
Even sloeg de twijfel toe zouden de waterstanden niet te hoog zijn voor ons en moesten we niet uitwijken naar de Pyreneeën.
De volgende dagen we...

Wildwater week Frankrijk, Verdonkloof, 21-29

Jaarlijks doet MoKKa (Molse Kano en Kajak Club) een wildwaterweek.  Zo zijn we al in Corsica, Oostenrijk, … geweest.  Dit jaar stonden de 'Seealpen' , de Alpen in het zuiden van Frankrijk, op het programma.  Met als hoofddoel  'le gorges de Verdon'.  Bij menig wildwater kajakker een droom.

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden van Frankrijk. Het is na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa,  door de rivier 'de Verdon' over een lengte van 25 km uitgesleten.

Enkele dagen voor het vertrek,  krijgen we bevestiging dat er 15m³/sec water gelost wordt.  Het water komt immers uit 'le Barrage de Chaudanne'.  Onze plannen om, wegens te weinig water op de andere rivieren in de regio, uit te wijken worden onmiddellijk opgeborgen.&n...

Sault Brenaz 14-17 mei 2015

Een wildwaterpiste ten oosten van Lyon had mij in 2014 aangenaam verrast. Mijn enthousiasme heeft blijkbaar bij een aantal mensen oude herinneringen losgeweekt en anderen duidelijk nieuwsgierig gemaakt. Op woensdag 13 mei 2015 staan 18 sportievelingen klaar om naar het zuiden te trekken. Enkele problemen met de huurwagen konden de pret niet bederven en na de lange rit zijn we rond 24u ter plaatsen. Dag 1; schitterend weer en onmiddellijk bij het openen van de piste algemene verkenning met de beginners. Een korte introductie van de technieken van het ww varen op het rustig gedeelte. Daarna proberen op het wat moeilijkere deel en al snel de vraag om gans de piste te mogen varen. Dat is de mentaliteit van onze mensen. Oké er waren wat zwempartijen maar globaal stonden we er versteld van hoe snel de ...

Rur 2015-01-11


Wat een begin van 2015.
jaren geleden dat we zo dikwijls op korte tijd kunnen gaan varen.
Veel regen, voor de meeste mensen niet leuk, maar bij ons komt er toch spontaan een glimlach te voorschijn.
En ja hoor, dit weekend was het weer prijs.
Eerst wilden we niet gaan varen, maar na de waterstand van de Rur bekeken te hebben toch van gedacht veranderd. Zaterdag, na het varen, aan de toog nog 6 man gevonden om mee te gaan. De Rur is dan ook de mooiste en leukste beek die we kunnen bevaren.
80 cm, ideaal!!!!
Bij aankomst aan het vertrek, je gaat het niet geloven, sneeuw.
gelukkig niet de hoeveelheid als de laatste keer op de Ourthe maar toch, sneeuw.
Evy en Nele hebben daar hun buik vol van, op de Ourthe te veel kou geleden waardoor de moedige dames voorlopig passen.
Over moedig gesproken, Pieter beslist zaterdagavond aan de toog om mee te gaan maar beseft te laat dat hij geen geschikte kleren heeft. Dan maar in korte broek. Ik ben er zeker van dat...

2014-12-26 Lienne en Salm


Joepie!!!!! toch enkele beken met genoeg water!
vandaag Lienne en Salm op het programma. eventueel ook nog een optie op de fond de Quareux.
met 7, Marc, Tom, Nele, Joren, Frank, Harry en Cis.
De Lienne, een niet te brede beek met toch wel een leuk verval.
Niet te moeilijk, dus ideaal voor Nele om haar wildwater angsten te overwinnen.
Natuurlijk, een klasse mokkadam heeft met dit beekje geen probleem en al snel was de angst overwonnen.
1 passage aan de molen was spannend, het meest spannende was echter de madam die vond dat wij daar niet mochten varen. Zelfs na het voorleggen van de wettekst was ze nog niet te overhalen, of ...... kon ze niet lezen ???
het spijtigste was dat dit juist op een leuk speelplaatsje was. Boze dame maar achtergelaten maar speelplekje was wel weg.
Na de Lienne, de (onder) Salm.
een stuk breder en daardoor ook iets tammer. Maar het blijft een leuke beek om te varen.

op de Fond de Quareux is een max. peil ingestel...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!