Blog

St Pierre de Boeuff 2019

De reis naar Sint Pieter Boven, 3e keer goede keer?

met het verlengde weekend van Hemelvaart; kan gewoon niet 'mis' gaan!

Mokka Mol zou in het verlengde weekend naar Saint-Pierre de Boeuf gaan wildwatervaren!

Had enige tijd erover nagedacht, zou ik mee gaan?

Had me al regelmatig de vraag gesteld, of dat wilde water eigenlijk wel iets voor mij is.

Heb me daar, nu zo'n drie jaar geleden met een zotte kop ingegooid, en of ik nu al met mijn hoofd boven het water kan blijven, is me nog steeds de vraag!

Na lang wikken en wegen de knoop doorgehakt, ik zou het nog een kans geven!

Ik ben dit jaar ook lid van Mokka Mol, ben nu bijna 5 jaar lid van Kasterlee, omdat men daar het leren eskimoteren in meerdere lessen aanpakt! Nu geef ik toe, voor mij nog herexamen! Want in de praktijk kan ik net iets meer dan de helft van de oefening! Het omdraaien lukt me behoorlijk, het afwachten onderste boven ook, om dan tot de ...

Wildwater varen op de Aisne 2/10/2019

De week er voor was er tot 30 cm sneeuw gevallen.

Deze sneeuw ontdooide en het regende gelijktijdig wat een leuke piek gaf op het waterniveau.

Als eerst een goede keuze overwegen. Zo kwamen we op het idee de Aisne met een waterstand van 60cm.

De Aisne is een zeer mooie beek met weinig moeilijkheden of onvoorziene stromingen.

Omgevallen bomen waren er wel heel veel door de bevers. Deze bevers hadden op veel plaatsen aan de bomen geknabbeld. Dit was wel een mooi zicht, zo had hij ook een dam (nest) gebouwd waar je langs komt tijdens het varen.

Op 1 plaats was er ook jammer genoeg een prikkeldraad over de beek gespannen.

Het keerwater is meestal redelijk klein achter een boom of hier en daar wat groter aan een bocht.

Er waren twee watervallen. Deze zijn te doen, ook voor beginners, ongeveer 80 cm hoogteverschil.

De beek loopt door de groene natuur en heeft zeer mooie vergezichten.  Je passeert ook een paar heel mooie dorpen. ...

De Midden Hoegne

Ergens week voorheen : ER STAAT WATER IN DE ARDENNEN !!!!! Interesse getriggerd en de zoektocht naar een geschikte beek voor beginners mee te nemen werd gezocht… eerst werd DE SALM gekozen, maar bleek dat het water daar weer weg was, en daardoor werd dan maar de bovenvermelde gekozen…Even terug in de tijd: vrijdag ledenfeest, zaterdag werken aan ons ‘hete Jo’ en zondag dan gaan varen . Damn , druk weekendje en weinig maffen voor mij .. Ok , well then, gewoon ondergaan zeker.. DUS: zondagmorgen uit menne korf, waar ik den avond ervoor rechtstreeks ingekropen ben na thuis te komen. De ‘hete Jo ‘ is goedgekeurd by the way… De ochtendrituelen doorlopen en.. Geen sleutels op de deur … F*ck… Zoeken (vertraging ! ) Ok, Dave, rund, ze zaten op de buitenkant van de deur nog … 15minuten later dan voorzien karren… Aan de club 0815 en iedereen had zenne boot al gekozen.. De “MOKKAmmionet” o...

Sault Brenaz 2018

Woensdag 9 Mei was het dan zover. Mokka Club vertrekt naar Frankrijk voor een weekend WW varen. Rond 10h's morgens begon de eerste groep alvast met het laden van de boten om vervolgens richting Sault Brenaz te rijden. In de namiddag gaat het 2de deel van de club in de achtervolging. Na een dikke 8h rijden is iedereen blij aan te komen op de camping. Intussen waren alle voorzieningen al klaar gezet door de 1e groep. Zo kon direct een schitterend weekend van start gaan. Nog snel de laatste tenten opstellen in de schemering van de zon en tijd om een pint te drinken en te ontspannen.Dag 1Iedereen goed uitgerust na de lange reis, staan we op en maken ons klaar voor het ontbijt. Niets ontbrak! Elke dag verse eieren met spek, leden die zelfgemaakte confituur mee hadden gebracht, allerhande beleg. Ideaal om een dag varen mee te beginnen. Onder begeleiding van de instructeurs en andere ervaren WW vaarders werd er aan de slag gegaan met het intr...

Wildwaterweek 2016

Wat vooraf ging

Wat ooit begon met als een uitstap met 2 (Erwin & ik) naar de Alpen is de laatste jaren uitgegroeid tot een heuse Mokka wildwaterweek, aangevuld met een kleine Gentse delegatie.(Piet & Hans)
De bedoeling is het varen op rivieren van de klasse III en IV met eventueel een enkele uitschieter tot klasse V wat voor ons ook tot de mogelijkheden behoort op voorwaarde dat de waterstanden laag genoeg zijn
De voorgaande jaren werd er zo al gevaren in Corsica, Oostenrijk en de Franse Alpen met vorig jaar als hoogtepunt de bevaring van de Verdon kloof, dit jaar viel de keuze op Piëmonte Italië.
Daar gingen we de Sesia en enkele van haar zijrivieren bedwingen.
Gedurende zowat heel het voorjaar waren de waterstanden daar laag, om dan één week op voorhand pijlsnel de hoogte in te schieten.
Even sloeg de twijfel toe zouden de waterstanden niet te hoog zijn voor ons en moesten we niet uitwijken naar de Pyreneeën.
De volgende dagen we...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!