Blog

ledenfeest 2017

bijna einde van het jaar en traditiegetrouw is dan ons ledenfeest.Dit jaar iets speciaal, WJ had het plan om een speenvarkentje klaar te maken in dezelfde periode.  Waarom een en ander niet combineren.  WJ zag hier geen graten in en het speenvarken werd klaargemaakt op de dag van ons ledenfeest.  Top idee!'s morgens om 7u zijn ze er al aan begonnen.  Varken vullen, aan het spit, vuur maken en eindeloos draaien om het varken klaar te krijgen.'s avonds begon dan ons ledenfeest en met ongeveer 50  aanwezigen was dit toch een redelijke opkomst. Dat het plezant was, dat is zeker.  Na de toespraak van de voorzitter, het bedankje aan Louis, het uitdelen van de natte handdoek, grootste pechvogel enz...  kon het feestje echt beginnen.  Tot in de vroege uurtjes, denk ik ...... ah ja, hierna mijn toespraakje.  Als je goesting hebt, e...

Zweden 2017

Ergens in Juni ontsprong , in het hoofd van de Pieter, het idee om eens te gaan varen in Zweden, ergens in een ver gehucht in de buurt van een gehucht Sankt Anna, meer bepaald in Tyrislot. Enkele woorden die ontsproten uit zijn mond later, en het idee begon vastere vorm aan te nemen en al snel waren enkele mensen bereid de verre tocht te maken per auto, om dan een dagje of 5-6-7 te gaan peddelen op de mooie wateren van zweden.. Aldus geschiedde !  Tekenden present : Pieter, Guy, Cis, Evy  , Mark en Julie , den Dave en Maxim. De Guy  stelde zijn camionette ter beschikking om de rit te maken, afspraken werden gemaakt  en materiaal aangekocht en verzameld. We zouden een deel kajaks meenemen van hieruit ..De dag brak aan, en omdat velen nog moesten werken werd er beslist s’avonds te vertrekken.  Cis zijn klok had een kleine sprong gepakt ...

Canadezentocht 2017 1-3 december

Lang naar uitgekeken, maar eindelijk weg.  Omdat de waterstand van de Semois te hoog staat moeten we uitwijken naar de Ourthe.  Planning is om te vertrekken aan de dam van Nisramont en te varen tot in Hotton.  Goed voor bijna 50km.Marc G.is vroeger dan verwacht en ik lig nog in het bad terwijl hij aankomt om mij op te pikken. Proper vertrekken want veel wassen zal er in het weekend niet in zitten, dat water gaat veel te koud zijn.Joren nog oppikken, remork laden en wij weg.  Pieter, Marc VM en  Guy zijn donderdag al vertrokken.  Koen (ziek) en Dave (studeren) hebben spijtig genoeg moeten afhaken. Aankomst 21u30 volgens onze gps.  We zijn er helemaal klaar voor.De mannen hebben een pracht van een grot gevonden om te overnachten.  In Hotton op een kwartiertje wandelen van het kerkhof.  Prachtig , niet te koud en droog, ideaal !  Nog wat vlees bakken op het vuur en afwerken ...

Canadezentocht 2016 dec 11-12

Eindelijk, lang naar uit gekeken, Canadezentocht !!!
maar, het wil maar niet regenen. De Semois (met een i en niet y ) heeft een te lage waterstand.
Dan maar een alternatief.
Vrijdag avond vertrokken aan het clublokaal met 6 avonturiers voor een tocht Mol -Lommel -Dommel - ?????????
Om 19u vertrek in Mol aan het lokaal. 3 sassen en ongeveer 15km te gaan om aan het clublokaal van de Lommelse kajakclub te geraken.
Gelukkig was Bart K. zo vriendelijk om onze bagage met de auto tot in Lommel te brengen, niet echt Canadezetocht waardig maar toch ferm handig met die 3 sassen voor de boeg (letterlijk haha).
Gelukkig waren de sasseniers ons goed gezind en hebben ze onze boten, zonder ons, naar boven geschud zoals zij dat noemen. Van waar dat 'schudden' komt is mij een raadsel maar het spaarde ons wel flink sleurwerk. Dank u gasten.
Eerste cafe in zicht, na sas 1 is de blauwe kei, alleen gesloten ......
Dan maar verder en de bunkers tellen. ...

1ste Manche kajakpolo te Mol

Ook dit jaar mogen we weer de 1ste Manche kajakpolo organiseren. Omdat het de 2de keer is was het opstellen dit jaar een stuk eenvoudiger.
Ook hadden we weer veel helpers waardoor het opstellen zeer vlot ging.
De dag zelf is prima verlopen. In het begin hier en daar een klein probleempje maar dat werd snel opgelost.
Het weer was ook prima, kouder dan vorig jaar maar de ganse manche droog gebleven.
spijtig dat het net na de manche begon te regenen. Alles nat, dus dat was weer meer werk voor de opkuis.
Ik dank dat alle ploegen zeer tevreden waren over de lokatie. Het is dan ook een prachtige plaats om zoiets te organiseren.
Onze ploegen hebben goed gepresteerd. De 1ste ploeg heeft alles gewonnen, de 2de ploeg staat nu op een mooie 5de plaats, de derde ploeg en mokkadam hebben zich goed geamuseerd. Iedereen content dus.
Dank zij de vele helpers en hun inzet was alles ook in geen tijd opgeruimd.
Na het opruimen nog een pintje en spagh...

    Schrijf zelf een blog bericht

    Wil je zelf ook een blog bericht schrijven over een activiteit? Dat kan! Klik op onderstaande knop en begin!

    LET OP! Uw blog bericht wordt pas weergeven als het bestuur dit heeft goed gekeurd!